Kruno Zakarija, 15.04.2011, 16:04

Patriotizmu je nužno učiti i djecu i unuke


Patriotizmu je nužno učiti i djecu i unuke – mogli bi inače misliti da u našoj povijesti nema etičkih vrijednosti, ili da mi i nismo živjeli svoje živote u skladu s etičkim postavkama.

Današnjom presudom u Haagu, presudom Gotovini i Markaču, čin definitivnog završetka rata, čin oslobođenja – proglašen je zločinačkim pothvatom, a ključne osobe hrvatskog zapovjednog lanca – zločinačkim timom, zločinačkom organizacijom.

A “Oluja” je bila samo završni čin sloma srpske vojne agresije na Hrvatsku; bez nje bi se u Bihaćkom džepu nedvojbeno dogodila tragedija još veća od one u Srebrenici...

Vojna agresija na Hrvatsku bila je u kombinaciji s unutarnjom pužućom okupacijom (izolacija “Krajine”, u kolovozu 1990. g., bila je upravo to!). Vojna je agresija i okupacija Hrvatske trajala 5 godina i imala je tendenciju i unutar Hrvatske stvoriti etnički čisti srpski prostor, baš kao što danas analogno postoji RS u BiH.

Daleko od toga da sam jednoznačno prihvaćao i slagao se sa hrvatskom državnom politikom u razdoblju 1990-1995.

Ipak, našim novim i svim budućim generacijama jedno trebamo reći:
Ne, nije bilo tako kako glasi haška presuda.
Jer, uistinu, prava zločinačka organizacija i zločinački pothvat bila je “KRAJINA”.
Baš kao što je to i “REPUBLIKA SRPSKA” u BiH.

Obje ove paradržave bile su u dosluhu i suradnji s nacionalsocijalističkim režimom Slobodana Miloševića. Stvorene su i djelovale su politički i vojno po njegovim instrukcijama – zločinački!
Da, to su bili istinski zločinački umovi!

A REPUBLIKA SRPSKA u BiH postoji i danas. A da je ostvaren plan Z4, i “KRAJINA” bi bila država – država ostvarena na masovnom zločinu.

Dakle, ovaj je sudski pravorijek – politička presuda; iz političke kuhinje...

Ali, što je time postignuto (osim što će dvojica hrvatskih generala još ležati u zatvoru)?
Samo to: sada nam, dakle, unuke i praunuke žele poučiti da je bilo kako su presudili.
E, NIJE BILO TAKO!

U svakom slučaju: neće zbog toga Hrvatska nestati; neće se zbog toga raspasti. Ali, ni zbog toga niti zbog čega drugoga – rekonstrukcija jugoslavenske idilične Arkadije NEĆE IĆI; pa ni u EU.


Komentari [0]
Trebaš se prijaviti da bi komentiranje bilo omogućeno.